ICATT interactive media ICATT interactive media

Scrum & agile project managers

scrum

Scrum werkt

Scrum is een agile werkwijze. Hierdoor is er ruimte voor voortschrijdend inzicht en leren, korte lijntjes tussen alle betrokkenen, continu zicht op wat er gemaakt wordt en in behapbare brokjes testen en specificeren.

Wat merkt u van onze Scrum-werkwijze?

Niks, als u dat niet wilt. Onze werkwijze past zich aan waar nodig. We zijn ingericht om op een agile werkwijze zowel projecten als support te leveren en kunnen zo continu kleine en grote verbeteringen aan uw website doorvoeren. In nauw overleg bepalen we een stip op de horizon en de eerste belangrijke mijlpalen. De mijlpalen zetten we als brokken (user stories) op een lijst (backlog). De volgorde bepaalt u. De backlog is opgedeeld in vaste tijdblokken (sprints). We leveren per sprint een werkend, getest eindproduct op. De volgorde of specificaties van stories kunnen steeds worden aangepast. Logisch, de inzichten en omstandigheden veranderen ook!

traditioneel vs agile

MVP bewaakt het budget

Als een van de eerste mijlpalen geven wij voorkeur aan de MVP (Minimum Viable Product). Dit is de allerkleinste, meest minimale versie van een product. Dat geeft voor een organisatie antwoord op de urgente vraag: waar heeft onze gebruiker behoefte aan? Het uitgangspunt is vaak dat 80 procent van de waarde van een product voor de eindgebruiker wordt behaald met maar 20 procent van de functionaliteit.

Snelle feedback voorkomt ruis

Bij voorkeur komen we wekelijks met u en eventueel uw eindgebruiker bij elkaar om de backlog uit te werken en de opgeleverde resultaten te bekijken. Door deze korte lijnen houden we ruis zoveel mogelijk buiten de deur en kunnen nieuwe inzichten direct worden verwerkt. Aan de hand van webstatistieken onderzoeken we ook mogelijke keuzes voor verdere ontwikkelingen aan de website.

Projectmanagers of product owners

Alle projectmanagers zijn gecertificeerd Scrum Product Owners (CSPO). Ze zijn flexibel inzetbaar en draaien indien gewenst (gedetacheerd) mee in de organisatie als projectmanager, product owner of als online adviseur.

Meer horen over onze werkwijze, projecten of projectmanagers? Neem contact met ons op.