ICATT interactive media ICATT interactive media ICATT interactive media

Eenvoudig bronnen beheren voor ThiemeMeulenhoff

De educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff beschikt over een enorme hoeveelheid lesmateriaal. Dit lesmateriaal bestaat onder meer uit filmpjes, afbeeldingen en documenten, die zijn opgeslagen in verschillende bronsystemen. ThiemeMeulenhoff wil dit materiaal digitaal aanbieden aan docenten en leerlingen die de lesmethodes van ThiemeMeulenhoff gebruiken. ICATT maakte voor ThiemeMeulenhoff de Bronnenbank: een webapplicatie (Asset Manager) waarmee docenten en leerlingen eenvoudig afbeeldingen, video en audio bij hun lesmethodes kunnen vinden.

Backend koppelingen

Om toegang naar alle video's, afbeeldingen en documenten te krijgen en toegang te geven, bouwde ICATT backend koppelingen en backend integraties met THAM, VMS en Amazon Cloud. Daarbij wordt er ingelogd via SSO.

Complexe omgeving, makkelijk beheer

ICATT heeft samen met ThiemeMeulenhoff veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van een interface voor het beheer. Met de beheerinterface kunnen de redacteuren eenvoudig de content beheren uit verschillende bronsystemen. Zij geven bij elke bron met tags en metadata aan, waar de bron bij hoort en wie het mag gebruiken, wij zorgen ervoor dat die filmpjes, afbeelding en documenten beveiligd zijn.

ThiemeMeulenhoff bronnebank