ICATT interactive media ICATT interactive media ICATT interactive media

Museumkaart, persoonlijk: Mijn Museumkaart

Welke musea heeft u de afgelopen tijd bezocht? Tot wanneer is uw Museumkaart nog geldig? Wilt u meteen een nieuwe kaart bestellen? Dat regelt u via Mijn Museumkaart, het online klantportaal van de Stichting Museumkaart. 

Mijn Museumkaart

Online klantportaal

Op de online omgeving kunnen mensen met een Museumkaart hun gegevens beheren en de kaart betalen.
Vanaf 2016 staat ook een pasfoto op de Museumkaart. ICATT ontwikkelde een eenvoudige en slimme module om een pasfoto te uploaden, met gezichtsherkenning. Ook zorgde ICATT voor schaalbare hosting om de grote drukte op te vangen die ontstond toen alle Museumkaarthouders werd gevraagd om hun pasfoto te uploaden.

museumkaart

Persoonlijk en professioneel

Mijn Museumkaart is een stap naar meer personalisering en professionalisering, een wens van Stichting Museumkaart. ICATT deed onderzoek naar de klantreis, bouwde de Mijn Museumkaart-omgeving en gaf het verder vorm. De omgeving is gekoppeld aan iDeal en de backoffice van het fullfillmentbureau.

Mijn Museumkaart is een mooi fundament voor meer personalisering

Binnenkort komt er een mogelijkheid om digitaal een bankmachtiging af te geven. De huidige functionaliteit is een goed fundament voor verdere personalisering van de dienstverlening. En het valt in de smaak: bijna de helft van de leden heeft Mijn Museumkaart geactiveerd. 

Complex proces in stapjes ontwikkelen

Bestellen, registreren, verlengen of een kaart van een familielid toevoegen: het klinkt simpel. Maar achter deze eenvoudige processen gaat een complexe wereld schuil. Voor verschillende klantgroepen gelden andere regels, waar een klantvriendelijke online vertaling van wordt gemaakt.

Dat doen we samen met Museumkaart in kleine stapjes. Eerst zetten we de basis neer. Dan kijken we hoe het gebruikt wordt op basis waarvan we dan continu verbeteringen aanbrengen. Op die manier blijft de ontwikkeling behapbaar en is de optimalisatie gebaseerd op de daadwerkelijk gebruik.