ICATT interactive media ICATT interactive media ICATT interactive media

Tandarts haalt snel en makkelijk contracten uit generator

Bij een tandartspraktijk hoort veel administratieve rompslomp. Hebben tandartsen daar tijd voor? Een contractgenerator helpt ze: een arbeidscontract uit de generator is in een paar minuten gemaakt.

KNMT

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering van de Tandheelkunde (KNMT) is een branchevereniging voor tandartsen, waar 10.000 tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen bij zijn aangesloten. Een team juristen stelt bij KNMT arbeidscontracten op voor de leden. De cao voor tandartsen is uiterst complex. Er zijn veel verschillende functies, met elk hun eigen rechten en plichten.

Automatisch arbeidscontract

ICATT en KNMT ontwikkelden samen de arbeidscontractgenerator, waar de arbeidscontracten automatisch uit rollen. Kennis van de juristen en alle regels van de tandarts-cao zijn vertaald naar een digitaal formulier. Na het beantwoorden van een aantal vragen krijgt de tandarts een arbeidscontract in Word, die alleen nog maar in de huisstijl van de praktijk hoeft te worden gezet. Resultaat: kosten- en tijdsbesparing voor de tandarts, minder fouten in het contract en resource-besparing voor KNMT.

Snel aanpassen

De wet- en regelgeving en de cao veranderen regelmatig. De tool kan snel worden aangepast aan nieuwe wensen en eisen. KNMT zorgt voor een juridisch correcte vertaling van de regelingen, wij maken daar een gebruiksvriendelijke webapplicatie van.

Ook andere documenten

De generator is uitgebreid. Tandartsen kunnen de generator nu ook gebruiken om een overeenkomst van een opdracht te maken. Hiermee kunnen tandartsen altijd voldoen aan de wettelijke eisen, zonder zich te moeten verdiepen in ingewikkelde materie die eigenlijk niks met hun vak te maken heeft.

De tool is een succes. Hij bestaat al zes jaar en werd de afgelopen jaren al meer dan 30.000 keer ingevuld.