ICATT interactive media ICATT interactive media ICATT interactive media

Jong&Out: sociaal platform met beperkt budget

Welke plek is er voor jongeren die nog niet echt ‘uit de kast’ zijn? En waar vinden zij vrienden in de LHBT-scene waarvan ze zeker weten dat ze – net als zij – onder de 18 zijn? Hier is COC het beveiligde platform jongenout.nl voor gestart.

Sterk platform met hergebruik van bestaande functionaliteiten

Het platform werd gebouwd met een bescheiden budget. Door bestaande DNN-modules te gebruiken, bleven de kosten beperkt. Het platform zelf is wel een echte community geworden waar LHBT-jongeren veilig andere minderjarige gelijkgestemden kunnen ontmoeten, inschrijven voor events, vragen stellen, foto’s posten, video chatten of persoonlijke berichten sturen en discussiëren op het forum. Elke gebruiker wordt door een ID-check persoonlijk geverifieerd.

Meer bezoekers, langer online

Uit kwalitatief gebruiksonderzoek bleek dat bezoekers graag wilden zien hoe druk het op het platform is. We voegden een ‘welke user is online’-module en een ‘activity wall’ voor alle gebruikers toe. Hierdoor is het aantal actieve gebruikers verdubbeld. Ook is de online time hierdoor twee keer zo hoog. Per maand maken er ongeveer 6.000 jongeren gebruik van het platform, met een gemiddeld sitebezoek van meer dan 6 minuten.