ICATT interactive media

ICATT interactive media ICATT interactive media ICATT interactive media

Passend onderwijs slim geregeld voor 90 scholen

Samenwerkingsverband VO Amsterdam-Diemen 

Prettig en efficiënt trajecten passend onderwijs aanvragen voor leerlingen met een specifieke behoefte. ICATT ontwikkelde samen met het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Amsterdam-Diemen (SWV) een applicatie om extra leerondersteuning aan te vragen.

De vraag van SWV

SWV is een samenwerkingsverband van ruim 90 scholen en een groot aantal onderwijs en zorgorganisaties. Voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, organiseert SWV trajecten om het onderwijs aan te passen aan hun specifieke behoefte. Voor het aanvragen van passend onderwijs zocht SWV een nieuw en intuïtief systeem.

Onze aanpak

ICATT ontwikkelt oplossingen stap voor stap. Door deze Scrum-werkwijze kunnen opdrachtgevers constant meekijken, testen en bijsturen. We werken in nauwe samenwerking met eindgebruikers, zodat onze applicaties altijd voldoen aan de wensen van de mensen die er echt mee werken.

Voor SWV startten we met een pilot. In twee maanden tijd bouwden we een deel van de nieuwe applicatie. En maakten we een ontwerp van het eindproduct op hoofdlijnen. Zo kon SWV in een vroeg stadium bepalen of onze oplossing de juiste was.

Resultaat: 5.000 uur tijdswinst 

Een Passend Onderwijs Portaal dat het aanvragen van passend onderwijs stroomlijnt. Eenvoudig en intuïtief in gebruik, voor alle betrokken bij het aanvragen en aanbieden van passend onderwijs.

De applicatie wordt gebruikt door meer dan 500 gebruikers uit 145 organisaties. Samen werken ze aan 2.500 zaken. De nieuwe applicatie bespaart 2 uur per zaak, door het efficiënt verzamelen, controleren en opvragen van de intake-gegevens. Dat levert SWV in totaal 5.000 uur aan tijdwinst op. En zorgt dat kinderen sneller het onderwijs krijgen dat ze nodig hebben om zich verder te kunnen ontwikkelen. 

"De bol.com onder de onderwijsapplicaties"zorgcoördinatoren en medewerkers na de testsessies

Op zoek naar een onderwijsapplicatie?

Benieuwd naar ons Passend Onderwijs Portaal? Meer weten over onze aanpak?

Hanneke van der Horst

Hanneke van der Horst

06 5570 4292

hanneke@icatt.nl

Willemiek Bijlenga

Willemiek Bijlenga

020 368 30 68

willemiek@icatt.nl