ICATT interactive media ICATT interactive media ICATT interactive media

Veilig inloggen met DigiD op Mijn Pensioenfonds

Pensioenfondsen zijn verplicht om te voldoen aan de eisen van de Pensioen 1-2-3-wetgeving. Een omgeving waarin de pensioendeelnemer de pensioengegevens real-time kan inzien, is hierbij een vereiste. Via Mijn Pensioen kunnen pensioendeelnemers van HaskoningDHV hun zaken veilig op één plek regelen en hun correspondentie inzien.

 

inloggen

Veilig inloggen via DigiD

Vanuit veiligheidsoverwegingen koos het pensioenfonds voor een DigiD-aansluiting. Via DigiD kan iedereen die een BSN nummer heeft, inloggen zonder verbonden te zijn aan een e-mailadres. Zo kunnen ook ex-werknemers hun pensioengegevens blijven raadplegen.

Jullie horen qua implementatie bij de top 3 van organisaties die wij hebben geaudit.RE-EDP Auditor

Audits en DigiD

De beveiligingsstandaard van DigiD is hoog. In samenwerking met Logius verkregen we toegang tot de acceptatie- en productieomgevingen van DigiD. Bij oplevering van Mijn Pensioen met de inlog via DigiD is de hele applicatie en het interne bedrijfsproces van ICATT geanalyseerd en beoordeeld door een externe gecertificeerde RE-EDP-auditor. Wij kwamen met vlag en wimpel door het ICT beveiligingsassessment, de Privacy Impact Assessment (PIA), Penetratietest, Vulnerabilityassessment,  Blackbox scan, Greybox scan, en de algehele DigiD-audit heen.

Beheer en Support

Het beheren van een site waarin veel persoonsgegevens verwerkt worden, vereist professionele monitoring, support en onderhoud. Wij beheren de site voor Pensioenfonds HaskoningDHV volgens de ICT- beveiligingsnormen en hanteren daarbij de ISO27001/2 standaarden. En we ondergaan elk jaar opnieuw de verschillende audits om zo te blijven voldoen aan de DigiD-standaard.

Ook geïnteresseerd in de DigiD-koppeling? Of een veilige MijnOmgeving? Neem contact met ons op.

Bekijk hier een MijnOmgeving-case of lees meer over MijnOmgevingen en Klantportalen

Lees meer over het invoeren van DigiD op Logius.nl