ICATT interactive media

ICATT interactive media ICATT interactive media ICATT interactive media

Tevreden webredactie door flexibeler gebruik van DNN

Diabetesvereniging Nederland (DVN)

DVN zet zich in voor goede zorg en voluit leven voor mensen met diabetes. De vereniging heeft ruim 40.000 leden. De webredactie wil makkelijk en eenvoudig de contentstrategie op een consistente manier kunnen doorvoeren. ICATT realiseerde de nieuwe site voor DVN, zonder concessies te doen aan het design of de gebruiksvriendelijkheid. 

De vraag van DVN 

DVN ontwikkelde recent een DNN-site, maar de webredactie voelde zich belemmerd en teleurgesteld door de mogelijkheden van het CMS. De site was niet responsive, leek niet meer op het design en voldeed niet aan de marketingdoelstellingen. DVN zocht een nieuwe leverancier om hen te ontzorgen, ze goed op weg te helpen met het CMS en support te leveren wanneer nodig.   

Onze aanpak 

ICATT inventariseerde de pijnpunten van de bestaande site. Vervolgens namen we het beheer van de site over en richtten een testomgeving in. Daarop is de nieuwe site ontwikkeld, uitgetest, geupgrade en zijn alle pagina’s opnieuw ingericht. Om de redacteuren wegwijs te maken in het CMS hebben we samen met DVN de inhoud gemigreerd. Zo realiseerden we gezamelijk de doorvertaling van de contentstrategie tijdens de inrichting van het CMS. 

Het resultaat: van 300 naar 150 pagina’s en 190 % meer gebruikers

15 vaste templates, werden 21 losse apps waarmee de redactie de pagina’s naar wens kan inrichten. De website bestond uit driehonderd pagina’s. Na een contentanalyse halveerden we het aantal pagina’s door slim gebruik van de flexibele apps. Vijftien formulieren kregen een optimalisatieslag en werden AVG-proof ingericht.  
De implementatie van de contentstrategie kan nu door de redactie eenvoudig worden doorgevoerd. De site ziet eruit zoals in de oorspronkelijke designs en het bezoek is afgelopen jaar toegenomen met 190%, waarbij gebruikers 15% sneller de informatie vinden.   

 Vooralsnog lijkt alles goed te zijn gegaan 😊 Dat verdient toch wel een applaus dacht ik zo!  - Adviseur content en communicatie DVN

Op zoek naar een expert in DNN sites?

Of iemand die kan helpen met het verbeteren van je site en de webredactie kan ondersteunen. We helpen jullie graag!