ICATT interactive media ICATT interactive media ICATT interactive media

CZAV.NL: DNN met een frisse blik

Onvoldoende gebruikersgemak

Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging (CZAV) is dé agrarische coöperatie in Zuid-Nederland. Ze maakte al gebruik van DNN, maar was ontevreden over verschillende punten in de website. De site was onoverzichtelijk. Dit kwam zowel door de opmaak als de sitestructuur. Daarbij was de site niet goed responsive en redacteuren konden zelf weinig aanpassen of anders indelen. We keken met een frisse naar deze DNN site. 

Quick Scan

Op verzoek van CZAV hebben we eerst een ‘Quick scan’ uitgevoerd. Het resultaat van de scan is een kort advies met verbetervoorstellen. Het rapport geeft helder inzicht met concrete handvatten om de site te optimaliseren. CZAV nam de voorstellen uit het rapport over en daarmee zijn we aan de slag gegaan.

Contentanalyse en content audit

Om een goede navigatie- en sitestructuur te bepalen, begonnen we met een contentanalyse en content audit. We prioriteerden, herstructureerden, ontdubbelden en kortten pagina's in en voegden content samen. Aan de hand hiervan maakten we een klikmodel van de site en bespraken met CZAV of zij in de nieuwe structuur alle benodige content konden plaatsen. 

"Nogmaals een mooi resultaat voor czav.nl wat jullie hebben weten te creëren! Dit brengt me bij de volgende uitdaging mits jullie deze accepteren 😉."

nieuwe site

Huisstijl en flexibiliteit voor redacteuren

De huisstijl hebben we uitgebreid en vertaald naar een online style guide. De opmaak kreeg zo een actuelere en strakkere look en feel. In overleg met CZAV hebben we tijdens de implementaties van de templates besloten om deze zeer flexibel in te richten. Met verschillende soorten ‘contentstroken’ en elementen kan de redactie van CZAV zelf in DNN eenvoudig verschillende soorten pagina’s aanmaken, al naar gelang de content daar om vraagt.

CZAV is erg tevreden over het resultaat en de samenwerking en heeft de volgende opdracht al bij ons neergelegd.